Smedejernsdør

Smedejernslåge

Døren er anbragt i den tilmurede indgang til gravkapellet.

Da kapellet i slutningen af 1800-tallet ophørte med at være gravkapel for familien Gyldenkrone, fjernedes smedejernsdøren og var i mange år borte fra kirken, men blev fundet frem i slutningen af 1950'erne. Den var da let beskadiget, men blev istandgjort og genindsat på sin oprindelige plads.

Som særlig prydelse er anbragt støbejernsplader med våbenskjold og monogrammer. På den øverste tværstang står med ophævede bogstaver: Anno 1708