Glasmosaik

glasmosaik

Takket være en testamentarisk gave fra gårdejer Søren Anker Hansen (1908-86) fra Holmskovgård i Malling  blev vinduet i kirkens nordvæg i 1988 udskiftet med en glasmosaikrude.

Menighedsrådets valg af kunstner til denne opgave, med titlen "Lyset skinner i mørket", faldt på Sven Havsteen Mikkelsen (1912-1999). I samarbejde med glarmester Mogens Frese har Havsteen Mikkelsen skabt et værk, hvis inspiration på én gang er Johs.1,5 samt andet vers af Grundtvigs "Den signede dag", og mosaikken illustrerer således på en gang både et skabelses- og et julemotiv.