Døbefont

Døbefont, dåbsfad og kande

døbefont

Døbefonten i Malling kirke er fra omkring 1200-tallet og har altså samme alder som kirken og er kirkens ældste inventar. Forten har en udsmykning, der er karakteristisk for de fleste østjyske fonte. Motivet er to løvepar, hvor hvert par har fælles hoved. Dette hoved er et mandshoved med smukt friseret hår og kindskæg. Dyrenes haler svinger sig hen over ryggen og ender i en vifteformet dusk. Fødderne er fugleklør.

Motiverne med de modvendte dyr kan findes som dekorationer på den nære orients og byzans kortbare silkestoffer. Motiverne vandt indpas i den ældre middelalderlige kirkekunst og bredte sig efterhånden til alle vestlige lande. I 1200-tallet kom de til Danmark, hvor man også i vikingetiden hyppigt havde brugt dyremotiver. Men på dansk grund fik motiverne deres særlige udformning, og er blevet anvendt som ren dekoration uden særlig symbolik.

På fronten kan man se, at selv en dygtig og erfaren stenhugger er afhængig af den stenblok, han bruger. Fontens overkant er vindskæv og højere i den ene side end i den anden.

GUDSTJENESTER i Malling Kirke

Mundbind i kirken og sognegården

De seneste retningslinjer for coronapandemien betyder, at alle der besøger kirke eller sognegård fra 29. oktober 2020 SKAL bære mundbind eller visir.

Kirkekontoret er et offentligt kontor, og alle der har ærinde på kontoret, SKAL bære mundbind eller visir.

Læs mere om retningslinjerne  Folkekirken i Aarhus -  fælles hjemmeside for Folkekirken i Aarhus.