Altertavle

altertavle

I 1977 foranledigede menighedsrådet en hårdt tiltrængt og særdeles vellykket restaurering af tavlen, udført af snedkermester Herbert Nielsen, Brabrand og maleren Viktor Glyssing Jensen, Beder.

Soklen, som bærer tavlen, fik ved restaureringen farver, der svarer til farverne i alterbordet forside. Herved er der skabt sammenhæng mellem tavle og bord. Da den tidligere blåsorte farve blev fjernet, viste der sig en indskrift, hvis tekst var nadverberetningen. Den er nu overmalet.

Vi ved, at tavlen gennemgik en større restaurering i 1887. Ved restaurering i 1977 mener man at kunne konstatere, at man i 1887 forsynede tavlen med en gennemgående frise oven over fløjene og midterfeltet, der dog samtidig hindrede at fløjene kan lukkes til, ligesom man indsatte gotisk prægede baldakiner i fløjene og midterfeltet.