Malling Kirke

Malling Kirkes ældste dele er opført omkr. 1150.

Malling Kirke er en befæstet kirke - befæstet af voldgrav og ringmur af kampesten. På kirkegårdens sydside ses rest af et rundt kampestenstårn, der er opført i 1200-tallet som fæstningstårn, og som oprindeligt var 14 m. højt. Mod øst, syd og vest var anlagt voldgrave uden for ringmuren. Mod nord udgjorde en sø eller mose et naturligt forsvar.

***

Malling Kirke ligger i Malling Sogn i Ning Herred i Aarhus Kommune i det tidligere Århus Amt.

Læs mere om Malling Kirke ved at klikke på fanerne til venstre.

Film om Malling Kirke kan ses på:

www.vimeo.com/harlyfrederiksen