VIELSE

Forudsætning for vielse i folkekirken er, at mindst en af parterne er medlem af folkekirken.

For vielse i Malling Kirke kræves desuden en tilknytning til kirken. Ved tilknytning lægges der vægt på fx at mindst en af parterne er døbt eller konfirmeret i Malling Kirke, har forældre boende i Malling Sogn eller selv tidligere har boet i sognet.

Såfremt disse forudsætninger er til stede, kan aftale om vielse indgås ved henvendelse til Personregistrering Syd.

Forud for vielsen afholdes en vielsessamtale med den af sognets præster, der skal foretage vielsen.

Vielse kan finde sted både i og uden for kirkens rum.

KIRKELIG VELSIGNELSE

Et borgerligt indgået ægteskab kan velsignes i folkekirken.

Forudsætning for en velsignelse i folkekirken er, at mindst en af parterne er medlem af folkekirken.

For velsignelse i Malling Kirke kræves desuden en tilknytning til kirken. Ved tilknytning lægges der vægt på fx at mindst en af parterne er døbt eller konfirmeret i Malling Kirke, har forældre boende i Malling Sogn eller selv tidligere har boet i sognet.

Såfremt disse forudsætninger er til stede, kan aftale om velsignelse indgås ved henvendelse til Personregistrering Syd.

Forud for velsignelse afholdes en samtale med den af sognets præster, der skal foretage velsignelsen.

En kirkelig velsignelse kan finde sted både i og uden for kirkens rum.

VIELSE UDEN FOR KIRKENS RUM

Hvis der er en særlig tilknytning til en bestemt lokalitet, og en af sognets præster godkender det, kan vielsen eller velsignelsen foregår uden for kirken.