Hvorfor holder vi pinse?

Hvordan fortæller man børn om en af kirkens største og sværeste højtider, pinsen, i børnehøjde.

Børn er heldigvis verdensmestre i at stille spørgsmål. Men det kan være svært som voksen at give et fyldestgørende svar, når man bliver spurgt om, hvorfor vi egentlig har en helligdag, og hvad en aktuel højtid lige går ud på. Og de kirkelige højtider kan være svære at forstå og forholde sig til for børn. Ikke mindst pinsen, der er meget svær at sætte ord og forklaring på – også for voksne. Så når det skal foregå i børnehøjde, er der ofte brug for en hjælpende hånd.

Nedenfor er der links til 2 film om pinsen med Snapper og Topper og deres præst Susanne, der sammen med tøjdyrene undersøger højtiden pinsen. Filmene er målrettet børn i alderen 6-9 år, og består af to film: ”Hvorfor holder vi pinse?” og ”På opdagelse i pinsens traditioner”.

Se Snappers pinsefilm om hvorfor vi holder pinse

I filmen ”Hvorfor holder vi pinse” (14 min.) får Snapper og klassekammeraterne pinseferie. Ude på gangen møder hun Topper og undrer sig over, hvorfor de har pinseferie, og hvad pinsen egentlig handler om. ”Gud og Jesus” svarer Topper, men det er ikke helt nok for Snapper. Hun vil vide mere. Derfor beslutter de to venner sig for at besøge deres præst Susanne henne i kirken. Det fører alt sammen til en spændende snak om Helligånden, ildtunger på disciplenes hoveder, om at føle sig alene og være bange for ikke at kunne klare en opgave, som man har påtaget sig, om kirkens fødselsdag og meget mere.

Se Snappers pinsefilm om pinsens traditioner

I filmen ”På opdagelse i pinsens traditioner” (17 min.) tager Topper og præsten Susanne ud for at prøve nogle af de traditioner, der er forbundet med pinsen. De står ret tidligt op for at se pinsesolen danse, og de besøger en fiskeforretning for at købe pinsefisk til deres pinsefrokost. Frokosten spiser de sammen ude i naturen. Imens er Snapper i gang med at forberede en kæmpe fødselsdagsfest for kirken sammen med sine klassekammerater. Og fejret bliver kirken med sang, lagkager, boller, saftevand og meget mere.

Filmene er helt gratis at bruge for alle interesserede og kan enten ses eller downloades her på siden.

Tryk på linket nedenfor for at læse Karen Holm Agersnaps hilsen

FORÅR OG DANMARK FRIT  og lyt til  4. maj sang - Så tung var de tungeste dage

AT TÆNDE LYS FOR HINANDEN

Indbydelse til orienteringsmøde