Hvorfor er det lige, vi fejrer påske?

Og hvad har små nuttede kyllinger, påskeæg, gækkebreve og familiemiddage egentlig med kristendom at gøre? Og hvordan forklarer man påsken til børn?

Snapper fra Sigurd fortæller Bibelhistorier og Sigurds historier om at være til, forsøger at få styr på påskens dage se Snappers påskefilm.

I filmene møder du tøjdyret Snapper. Hun besøger præsten Andreas, og sammen forsøger de at få styr på påskens dage. Snapper finder bl.a. ud af, at påsken på én gang er spændende og uhyggelig. Men heldigvis ender det hele godt.

Der er en film til hver af påskens helligdage: ”Palmesøndag”, ”Skærtorsdag”, ”Langfredag” og ”Påskedag”. Hver film varer ca. 6 minutter, og fungerer som et godt udgangspunkt til en snak om påskens dage og traditioner. De fire små film fortæller om påsken på en anderledes og lettilgængelig måde, hvor alle kan være med. De er henvendt til børn i 6-9 årsalderen, men det kunne jo være, at større søskende, forældre og andre voksne også kunne få noget godt ud af at få serveret en helt jordnær fortælling om påsken.

Læs også i serien - Jeg læser-serien - af Rikke Bøgh "Påske"

Bogen ”Påske” er en god mulighed for alle forældre eller bedsteforældre, der gerne vil fortælle deres børn eller børnebørn om, hvorfor vi holder påske, hvad lam og påskeæg har med Jesus at gøre, og hvorfor det egentlig hedder Skærtorsdag. Og meget, meget mere.

Med bogen "Påske" kan børn og voksne sammen blive klogere på påskens fortællinger og traditioner, og samtidig klare den daglige læsning her i en tid med hjemmeskole. Bogen er en fagbog til børn i 2.- 4. klasse, der har knækket læsekoden. De øver sig, og er hele tiden på jagt efter bøger, der interesserer dem, og som kan give svar på nogle af de ting, de møder i deres hverdag. Bogen indeholder alt, hvad der kræves af en rigtig fagbog, og kan bruges til faglig læsning i skolen. Den har et lixtal på 18, og er fyldt med skønne illustrationer.

Tryk på linket nedenfor for at læse Karen Holm Agersnaps hilsen

FORÅR OG DANMARK FRIT  og lyt til  4. maj sang - Så tung var de tungeste dage

AT TÆNDE LYS FOR HINANDEN

Kirken er åben igen. Men hvad betyder det?

I Malling Kirke betyder det, at der foreløbig kun er adgang til kirkerummet under planlagte gudstjenester og kirkelige handlinger. Kirkeministeriets retningslinjer angående krav om fysisk afstand mellem kirkegængere indebærer, at der til gudstjenester og kirkelige handlinger i Malling Kirke vil være et begrænset antal pladser.

Vi har kun hver 2. bænkerække i brug og vi holder dermed den afstand, der skal til, for at vi må synge sammen. Vi vægter, at enhver trygt skal kunne komme til kirken og derfor har vi lige nu ingen altergang i søndagens højmesse.  I våbenhuset og sognegården forefindes håndsprit ved alle indgangsdøre, som enhver bedes bruge ved ankomst.

Alle kirkens øvrige aktiviteter og arrangementer i sognegården er også påvirket af restriktioner fra kirkeministeriet, som blandt andet omhandler krav om afstand og rengøring.

Programmet i sognegården vil ikke være helt som det plejer. Vi arbejder på, at kunne åbne for nogle tilpassede aktiviteter i sensommeren og efteråret, der overholder sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Kirkens hjemmeside er platformen, hvorfra vi bringer nyt om eventuelle forandringer.

Hvis man ønsker at modtage nadver, kan man altid kontakte præsterne.

Se hele gudstjenestelisten her