Hvorfor er det lige, vi fejrer påske?

Og hvad har små nuttede kyllinger, påskeæg, gækkebreve og familiemiddage egentlig med kristendom at gøre? Og hvordan forklarer man påsken til børn?

Snapper fra Sigurd fortæller Bibelhistorier og Sigurds historier om at være til, forsøger at få styr på påskens dage se Snappers påskefilm.

I filmene møder du tøjdyret Snapper. Hun besøger præsten Andreas, og sammen forsøger de at få styr på påskens dage. Snapper finder bl.a. ud af, at påsken på én gang er spændende og uhyggelig. Men heldigvis ender det hele godt.

Der er en film til hver af påskens helligdage: ”Palmesøndag”, ”Skærtorsdag”, ”Langfredag” og ”Påskedag”. Hver film varer ca. 6 minutter, og fungerer som et godt udgangspunkt til en snak om påskens dage og traditioner. De fire små film fortæller om påsken på en anderledes og lettilgængelig måde, hvor alle kan være med. De er henvendt til børn i 6-9 årsalderen, men det kunne jo være, at større søskende, forældre og andre voksne også kunne få noget godt ud af at få serveret en helt jordnær fortælling om påsken.

Læs også i serien - Jeg læser-serien - af Rikke Bøgh "Påske" 

Bogen ”Påske” er en god mulighed for alle forældre eller bedsteforældre, der gerne vil fortælle deres børn eller børnebørn om, hvorfor vi holder påske, hvad lam og påskeæg har med Jesus at gøre, og hvorfor det egentlig hedder Skærtorsdag. Og meget, meget mere.

Med bogen "Påske" kan børn og voksne sammen blive klogere på påskens fortællinger og traditioner, og samtidig klare den daglige læsning her i en tid med hjemmeskole. Bogen er en fagbog til børn i 2.- 4. klasse, der har knækket læsekoden. De øver sig, og er hele tiden på jagt efter bøger, der interesserer dem, og som kan give svar på nogle af de ting, de møder i deres hverdag. Bogen indeholder alt, hvad der kræves af en rigtig fagbog, og kan bruges til faglig læsning i skolen. Den har et lixtal på 18, og er fyldt med skønne illustrationer. 

 

 


Tryk på linket nedenfor for at læse Karen Holm Agersnaps hilsen

FORÅR OG DANMARK FRIT  og lyt til  4. maj sang - Så tung var de tungeste dage

AT TÆNDE LYS FOR HINANDEN

 


Indbydelse til orienteringsmøde

Tirsdag den 18. august kl. 19.00 – 21.00 i Malling Sognegård

(Flyttet fra den 12. maj og den 9. juni)

Læs mere