EN HYLDEST TIL LIVET

I de store vinduer i sognegården kan man fra den 8. april se værker lavet af brugere af Det kreative værksted. Kig forbi og se deres hyldest til livet.

Det kreative Værksted blev den 12. marts sendt hjem på grund af Coronakrisen. De ansatte gik i tænkeboksen de første dage, for var det overhovedet muligt for dem at holde gang i deres gruppe af udviklingshæmmede borgere under de nye omstændigheder.

De kom frem til, at de måtte prøve og besluttede at holde fast i hinanden ved at holde møde over messenger to gange om dagen.

Johanna Ludvigsen fra Det kreative Værksted fortæller:

”Her 3 uger efter må vi sige, at der er kommet nogle nye erfaringer ud af det. Vi startede med, at nogle elever skulle lave dagens tegning, nogle fik dagbog i form af konkret bog at arbejde i, andre gode store ark med papirfarver. De, der ikke er til så meget tegning, har fået ugeblade at lave collage med. Vi har prøvet at holde opgaverne og inspirationen så tæt på Det kreative Værksteds dagligdag som muligt. Påskeliljer og andre forårsblomster, der blomstrer på Det kreative Værksted nu. Oplevelser fra de gåture, vi har gået med dem, både over messenger, facetime eller fysisk med afstand. De har lavet gækkebreve til hinanden, de har lavet påskeris/ vejrris (sol og skyer i stedet for æg og fjer), da vi havde et fælles vejrtema, lige da alt dette stoppede, som vi skulle bruge til vores dramaforestilling og jubilæum i juni. Dette er måske ude i det uvisse nu.

Over halvdelen af eleverne er gået til den med de materialer, de har fået, og det er der kommet en masse skønne dagens tegninger ud af. Lige ud af hjertet og lige der, hvor de er nu. Nemlig i nuet.

Der er også en gruppe, som er meget berørte og angste, dem ringer vi op hver dag og tilbyder en gåtur eller at være med i noget af det, vi laver. Eller bare får en lille sludder og lidt snak om, hvordan deres kammerater har det. Flere af dem, der har det svært, har bidraget med det lidt, de kan, men de er med.

Udstillingen er en hyldest til livet, en taknemmelig hilsen fra en gruppe borgere, som Det kreative Værksted passer ekstra godt på i denne meget mærkelige tid, hvor alt er lidt på hovedet.”

Tryk på linket nedenfor for at læse Karen Holm Agersnaps hilsen

FORÅR OG DANMARK FRIT  og lyt til  4. maj sang - Så tung var de tungeste dage

AT TÆNDE LYS FOR HINANDEN

Indbydelse til orienteringsmøde